Darktable – start van de opleiding (week 1 van 10 weken – zie details)

Datum
20/04/2023 --- 20:00 - 22:00


Opleiding Darktable in 10 weken.
We starten met week 1.

Week 1:
Begin met de installatie van Darktable op je computer. Zorg ervoor dat je de meest recente versie downloadt en installeert. Besteed deze dag aan het verkennen van de interface van Darktable en leer hoe je foto’s kunt importeren en organiseren. Verken de basisbewerkingstools zoals de belichtings- en kleurcorrectie.

Week 2 & 3:
Verdiep je in de basisbewerkingstools door te oefenen met enkele van je eigen foto’s. Oefen met het aanpassen van de belichting, kleurtemperatuur, scherpte en contrast. Probeer ook een paar van de beschikbare presets uit om te zien hoe ze je foto’s kunnen verbeteren.

Week 4:
Begin met het verkennen van de geavanceerde bewerkingstools van Darktable, zoals het verwijderen van ruis, lenscorrectie en het aanpassen van de witbalans. Experimenteer met maskers en selectiegereedschappen om specifieke delen van je foto’s te bewerken.

Week 5:
Maak gebruik van de batchbewerkingsfunctie van Darktable om meerdere afbeeldingen tegelijkertijd te bewerken. Dit kan vooral handig zijn als je een grote collectie foto’s hebt die je wilt bewerken.

Week 6:
Verken de creatieve toepassingen van Darktable, zoals het maken van zwart-witfoto’s en het toevoegen van speciale effecten. Experimenteer met verschillende stijlen en presets om je eigen unieke stijl te ontwikkelen.

Week 7-9:
Maak tijd vrij om te oefenen met Darktable. Kies enkele van je favoriete foto’s en pas de vaardigheden toe die je hebt geleerd. Vraag feedback aan medeleden om constructieve kritiek te krijgen, of deel je werk in je galerij.

Week 10:
Mogelijkheid tot een wedstrijd om het beste resultaat te krijgen, allemaal beginnend van dezelfde RAW foto.

Location
Fotokot

Tags: