Wedstrijd 10 jaar ObjektiV

Vanaf maart tot en met december 2017 organiseert fotoclub ObjektiV elke maand een wedstrijd naar aanleiding van het tienjarig jubileum van de vereniging van creatieve vrijetijdsfotografen.

Bedoeling is om tijdens de maand waarin de wedstrijd loopt een detail uit een foto genomen op een bepaalde plaats in de gemeente Bredene te herkennen en deze plaats zo correct mogelijk te omschrijven (vb. straatnaam en huisnummer, pleinnaam, enz …).

Naast het herkennen van de plaats waar de foto werd genomen, waaruit het detail komt, zal er telkens ook een schiftingsvraag worden gesteld.

Wie het correcte antwoord wat het detail betreft én het antwoord dat het dichtst bij het resultaat van de schiftingsvraag komt, instuurt voor het einde van de maand waarin de wedstrijd loopt, ontvangt een mooie prijs. Bij ex aequo wordt de prijs geschonken aan degene die het eerst correct heeft geantwoord.

Iedereen kan aan deze wedstrijd deelnemen, zowel leden als niet-leden van de fotoclub. De bestuursleden van fotoclub ObjektiV zijn echter van deelname uitgesloten.

Alvast heel veel succes !!


—– WEDSTRIJD DECEMBER 2017 —–

Vaste deelneemster Micheline Dereere wint ook laatste online fotozoekwedstrijd.

2017 zit erop, zo ook het jubileumjaar voor de Bredense fotoclub ObjektiV. Gedurende de voorbije 10 maanden organiseerden de creatieve vrijetijdsfotografen een online fotozoekwedstrijd waarbij plaatsen in -en efkens ook buiten- de eigen gemeente dienden gezocht te worden aan de hand van een detail, geknipt uit een foto van de plaats in kwestie.

De fotozoekwedstrijd van afgelopen maand december was dan ook de laatste in de reeks van 10 online zoektochten. De organiserende vereniging kreeg heel wat antwoorden binnen op de vraag waar de foto werd genomen, waaruit het detail werd gecropt. Velen gingen het deze maal heel ver buiten Bredene zoeken en kwamen met de fabriek van Tubberware in Aalst als antwoord op de proppen.

Foto december detail

Dat deze oplossing volledig verkeerd was, hoeft geen nadere uitleg, want in de opgave werd opnieuw duidelijk gesteld dat het om een plaats in Bredene ging. De enige en juiste oplossing was dat de foto een stuk toonde van het dak van het MEC Staf Versluys aan de Kapelstraat te Bredene.

De foto werd genomen vanuit een helikopter. Deze werd ingezet voor de opname van een promotiefilmpje over dit toen gloednieuwe centrum in ‘t Paelsteenveld. Clublid Fred kon in die tijd meevliegen met deze helikopter en vond de foto in kwestie terug in zijn fotoarchief.

Foto december totaal + datum

Op de officiële site van het MEC lezen we : “Het Meeting- en Eventcentrum Staf Versluys – in de volksmond het Staf Versluyscentrum – opende officieel zijn deuren op 6 januari 2006.” De foto in kwestie werd dus enige tijd daarvoor genomen, met name op 20 november 2005 om 15 uur 36 minuten en 19 seconden precies.

Wie dus het (dak van het) MEC Staf Versluys had herkend en tevens het dichtst bij de datum van de opname kwam met zijn/haar gok, was meteen de laatste winnaar van de online fotozoekwedstrijd. Vaste deelneemster Micheline Dereere slaagde erin om aan beide criteria te voldoen en mocht dan ook met de eer lopen. Micheline gokte dat de foto in kwestie genomen was op 10 december 2005. Zij zal straks uitgenodigd worden om haar welverdiende prijs in het clublokaal van ObjektiV op te komen halen. Opnieuw proficiat Micheline !


—– WEDSTRIJD NOVEMBER 2017 —–

Micheline Dereere eens te meer onze fotozoekwedstrijdkampioene !

De voorlaatste online fotozoekwedstrijd was blijkbaar weer een moeilijke, want slechts twee moedigen waagden zich eraan om hun oplossingen naar ons te mailen.

De foto waaruit het bewuste detail werd geknipt, is genomen op het paadje tussen de Pauwhoflaan en de Zeesterlaan. Daar bevindt er zich een speelpleintje en op dat pleintje staat er ook een elektriciteitscabine. De foto toont een gedeelte van deze cabine. Beide deelnemers wisten alvast deze plaats nauwkeurig te omschrijven.

Foto wedstrijd november CROP

Foto wedstrijd november geheel

Wat het gewicht betreft van het Cullmann-statiefje, was het opnieuw gokken en beide deelnemers zaten er behoorlijk naast. Beiden bleven onder de 400 gr, daar waar het correcte gewicht 504 gr is. Hoe dan ook, onze vaste deelneemster Micheline Dereere was er met een gewicht van 385 gr opnieuw het dichtste bij en zij sleept dan ook de prijs voor de wedstrijd van afgelopen november in de wacht. Proficiat Micheline !!

Gewicht statiefje

 


 —– WEDSTRIJD OKTOBER 2017 —–

Micheline vindt het bankje en is het dichtst bij het gewicht van de twee lenzen

Blijkbaar was de zoekopdracht van de voorbije maand oktober jl. moeilijker dan gedacht. We ontvingen zeven inzendingen, waarvan er vier de plaats waar de foto genomen was correct wisten te omschrijven. Iemand liet ons daarbij weten dat hij daarvoor zelfs “een 6-tal mooie fietsuren” nodig had.

Foto wedstrijd oktober CROP

De foto in kwestie, waaruit het detail was geknipt, werd genomen op het einde van het doodlopend gedeelte van de Fazantenlaan, dit ter hoogte van het huisnummer 30. Het bankje staat langs het paadje naar o.m. de Sluisvlietlaan. Toegegeven, er staan verscheidene van dergelijke bankjes in onze gemeente. Dat leidde ertoe dat er drie totaal verkeerde locaties werden ingezonden.

Foto wedstrijd oktober

Ook het antwoord op de schiftingsvraag resulteerde in de meest uiteenlopende gewichten van de twee oude Minolta lenzen. Het precieze gewicht was 626 gram. De inzenders schatten het gewicht tussen de 570 gr en de 768 gr, met alle mogelijke variaties er tussenin.

Gewicht twee lenzen

Met de juiste plaatsbeschrijving én met dit laagste gewicht van 570 gr (56 gram te weinig) werd Micheline Dereere ook opnieuw winnaar van deze online zoekwedstrijd.

Proficiat aan Micheline en dank aan de overige deelnemers voor hun participatie. Voor allen loopt inmiddels nog tot 30 november a.s. om middernacht de nieuwste fotozoekwedstrijd op website van fotoclub ObjektiV.

 


—– WEDSTRIJD SEPTEMBER 2017 —–

Danny Ydens nieuwe winnaar onlinewedstrijd fotoclub ObjektiV

Oktober 2017 is begonnen en dat betekent dat we de nieuwe winnaar kennen van de maandelijkse fotozoekwedstrijd die online staat op de website van fotoclub ObjektiV.

Danny Ydens wist niet alleen de exacte plaats te herkennen waar de foto werd genomen, maar ook bijna precies het aantal dagen te raden bij de schiftingsvraag naar de leeftijd van de beagle van ObjektiV secretaris Fred Delrue. De organiserende vereniging mocht deze maand slechts drie antwoorden noteren. Blijkbaar was één en ander niet zo gemakkelijk te herkennen of te raden.

Wedstrijd september detail

Eerst (het detail van) de foto waarvan de locatie diende gezocht te worden. Deze werd in de Fritz Vinckelaan genomen en toont de schouwen van de werkplaats van de vroegere patisserie Christina, in de nabijheid van de Bredense watertoren. Alle inzenders hadden deze schoorstenen herkend, zodat de schiftingsvraag opnieuw doorslaggevend zou zijn.

Wedstrijd september origineel

Wat de leeftijd in dagen van de beagle Biko betreft : deze werd geboren op 27 november 2013. Dit betekent dat hij op 30 september jl. precies 1.403 dagen jong was. Danny Ydens wist dit bijna correct in te schatten met zijn gok van 1.389 dagen ! Hij is dan ook de verdiende winnaar van de september-wedstrijd ! Danny zal dan ook nog later uitgenodigd worden om zijn prijs in ontvangst te nemen in het clublokaal van fotoclub ObjektiV.

Geboorte Biko

Aantal dagen Biko


—– WEDSTRIJD AUGUSTUS 2017 —–

Micheline Dereere wint opnieuw online wedstrijd fotoclub ObjektiV

Voor de maandelijkse online wedstrijd van fotoclub ObjektiV trokken de organisatoren voor eenmaal over de gemeentelijke grens naar buur De Haan. Daar had clubpenningmeester Frank tijdens de recente gegidste fotowandeling op de wijk Maria Duyne de foto in kwestie genomen, enkele stappen op het grondgebied van onze buurgemeente.

Wedstrijd augustus detail

Het is opnieuw Micheline Dereere die met de eer én de prijs verbonden aan deze editie gaat lopen. Zij beschreef de plaats in kwestie niet alleen correct, nl. aan de Nieuwdorpstraat 21 te De Haan Klemskerke (Vosseslag), maar raadde tevens het dichtst het aantal inwoners dat Bredene telde op het moment van het afsluiten van de online wedstrijd, nl. 17.687 (medegedeeld door de informatiedienst van de gemeente Bredene).

Wedstrijd augustus

Zij schatte, samen met Dany Degroof,  het aantal Bredenaars op 17.690, maar Micheline stuurde haar antwoorden eerder door naar het e-mailadres van de wedstrijd. Vandaar dat zij nogmaals als winnaar zal worden uitgenodigd om haar prijs in ontvangst te komen nemen. Proficiat Micheline !!

Fotoclub ObjektiV noteerde voor deze maandwedstrijd in het totaal 6 deelnemers, waarvan er 2 volledig fout zaten met het wel gekende tramstationnetje van De Haan.

Intussen loopt al weer een nieuwe maandelijkse online wedstrijd. Alvast heel veel succes aan alle deelnemers !!


—– WEDSTRIJD JULI 2017 —–

Micheline Dereere vindt de waterbidons op de oude begraafplaats op ’t Sas.

De foto waaruit het detail voor de onlinewedstrijd van de voorbije maand juli werd gecropt, is genomen aan de ingang van de oude begraafplaats op het ’t Sas, aan de Kerkhofstraat. Daar staan er een reeks waterbidons ter beschikking van de bezoekers van de begraafplaats.

Schermafdruk 2017-07-02 10.06.55

Het bestuur van fotoclub ObjektiV mocht vijf deelnemende inzendingen noteren. Micheline Dereere wist niet alleen de correcte plaats te situeren waar de foto werd genomen, maar was met haar antwoord, nl. zes inzendingen, ook het dichtst bij de schiftingsvraag.

20170701_171142

Proficiat Micheline, je wordt nog door het bestuur van fotoclub ObjektiV uitgenodigd om je welverdiende prijs in ontvangt te komen nemen in ’t Fotokot.

Intussen loopt reeds de editie van de maand augustus in deze tien maand durende online wedstrijd naar aanleiding van het tienjarig bestaan van de vereniging van creatieve vrijetijdsfotografen. Deelnemen kan door te surfen naar www.objektiv.be en op de website door te klikken naar de rubriek “Wedstrijd 10 jaar ObjektiV”.

Opnieuw heel veel succes aan alle deelnemers.


—– WEDSTRIJD JUNI 2017 —–

Ook tweede maal winst voor Werner Vanderstraeten in de online zoektocht

De maand juni is achter de rug en dat betekent dat ook de 5de maandeditie van de online wedstrijd naar aanleiding van het tienjarig bestaan van fotoclub ObjektiV een winnaar kent. Voor de tweede maal loopt Werner Vanderstraeten met deze eer weg.

20170523_132831_selectie

Blijkbaar was de opgave ook deze maal niet zo gemakkelijk. De organiserende fotoclub ObjektiV kreeg immers slechts vijf e-mails binnen die weliswaar allemaal het juiste antwoord vermeldden. Het kwam er dus op aan om zo dicht mogelijk het aantal correcte antwoorden te raden.

De foto in kwestie werd genomen in de Dorpsstraat 121. De uitsnede toont een van de witte beeldjes die de afsluiting sieren van het huis dat de naam “’t Hiernumaals” meekreeg.

20170523_132831

Werner Vanderstraeten wist niet alleen het correcte antwoord door te mailen, maar was met zijn gok van acht juiste antwoorden ook het dichts bij in de schiftingsvraag.  Hij zal nog persoonlijk worden uitgenodigd door het bestuur van fotoclub ObjektiV om zijn (tweede) welverdiende prijs in ontvangst te komen nemen.

Intussen loopt reeds de editie van de maand juli in deze tien maand durende online wedstrijd naar aanleiding van het tienjarig bestaan van de vereniging van creatieve vrijetijdsfotografen. Deelnemen kan door te surfen naar www.objektiv.be en op de website door te klikken naar de rubriek “Wedstrijd 10 jaar ObjektiV”.

Opnieuw heel veel succes aan alle deelnemers.


—– WEDSTRIJD MEI 2017 —–

2de maal prijs voor Danny Vanhevel in wedstrijd 10 jaar ObjektiV

Nu de editie van de maand mei achter de rug is, is ook de winnaar ervan bekend. Opnieuw is het Danny Vanhevel die én het juiste antwoord leverde én ook nog het dichts de schiftingsvraag benaderde.

Foto mei DETAIL

Blijkbaar was de opdracht van deze editie niet zo gemakkelijk, want slechts vier deelnemers waagden hun kans.

De foto werd genomen in de Duinenstraat, meer bepaald tegenover de huisnummers 32-34. De uitsnede toont het ronde venstertje aan de linkerzijde van het dak. Het gebouwtje zelf is een elektriciteitscabine van Proximus.

Foto mei

Danny zal nog persoonlijk worden uitgenodigd door het bestuur van fotoclub ObjektiV om zijn (tweede) welverdiende prijs in ontvangst te komen nemen.

Intussen loopt reeds de editie van de maand juni in deze tien maand durende online wedstrijd naar aanleiding van het tienjarig bestaan van de vereniging van creatieve vrijetijdsfotografen. Deelnemen kan door te surfen naar www.objektiv.be en op de website door te klikken naar de rubriek “Wedstrijd 10 jaar ObjektiV”.

Opnieuw heel veel succes aan alle deelnemers.


—– WEDSTRIJD APRIL 2017 —–

Werner Vanderstraeten wint april-editie van wedstrijd 10 jaar ObjektiV

De tweede editie van de tien maand durende fotowedstrijd op www.objektiv.be naar aanleiding van het 10-jarig bestaan van fotoclub ObjektiV is gewonnen door clublid Werner Vanderstraeten.

Werner wist als één van de vele deelnemers de uitsnede van de foto precies te lokaliseren. Hij maakte ook de beste inschatting van het gewicht van onze clubvoorzitter Dominiek. Werner schatte dit op 102,5 kg, daar waar de weegschaal precies 112,3 kg aanwees.

Gewicht Dominiek

De foto waaruit de uitsnede komt, werd genomen van het hoekhuis aan de Duinenstraat 2. Het is de hoek van de Oude Tramstraat, de Dorpsstraat en de Duinenstraat, rechtop de Fritz Vinckelaan. Vroeger was er daar een beenhouwerij gevestigd. Vandaar de koeienkop.

Foto april 2017

Foto april detail

Proficiat Werner ! Je wordt nog persoonlijk uitgenodigd om je prijs op te komen halen in het clubhuis van ObjektiV.


—– WEDSTRIJD MAART 2017 —–

Danny Vanhevel wint maart-editie van wedstrijd 10 jaar ObjektiV

De eerste editie van de tien maand durende fotowedstrijd op www.objektiv.be naar aanleiding van het 10-jarig bestaan van fotoclub ObjektiV werd gewonnen door Danny Vanhevel.

Danny heeft niet alleen de correcte oplossing doorgemaild, maar was ook het dichtstbij het aantal juiste antwoorden.

Foto maart 2017

De foto waaruit de uitsnede komt, werd genomen in de oude villawijk van Bredene, meer bepaald aan de Zegelaan, rechtover de Strandlaan en de Duinhelmlaan. Daar was er vroeger een dierenartsenpraktijk gevestigd. Het gefotografeerde embleem hangt aan de topgevel van een soort uitbouw (vroegere garage ?) van de villa aldaar.

Foto maart 2017 DETAIL

In het totaal werden er 10 correcte antwoorden ontvangen. Met zijn gok van 15 juiste antwoorden was Danny er dan ook het dichtst bij.

Proficiat Danny ! Je wordt nog persoonlijk uitgenodigd om je prijs op te komen halen in het clubhuis van ObjektiV.