Praktijkavond druppelfotografie

Op 6/2/14 deden we een avondje praktijk, namelijk druppelfotografie. Dit hebben we al enkele malen gedaan in het verleden, waarbij we telkens onze opstellingen, toebehoren en technieken verbeterd hebben. Om maar iets te zeggen: een achtergronddoek ophangsysteem kun je voor meer dan 1 iets gebruiken. Net zoals placemats, keukengerief en “baxters”… Ben je al nieuwsgierig ?

In het verleden hebben we al vanalles geprobeerd om gelijkmatige druppels te krijgen, maar de tijd tussen de druppels regelen dat was toch wat anders. Totdat er bij ons een (modelleer)lampje ging branden! Via-via hebben we enkele druppel regelmechanismen kunnen leveren zoals wat er gebruikt wordt voor baxters (infusen). Je kent het wel, zo’n wieltje die door het te verdraaien de infuusslang wat meer of minder inklemt zodat je de toevoer van het infuus kan regelen.

20140206-controle 20140206-mislukt

Een ophangsysteem, dat hebben we, maar….. Dus onze voorzitter Danny had zijn ophangsysteem voor achtergronddoeken mee en een licht flitsstatiefje. Hiermee, en met behulp van enkele (grote) placemats en een doorzichtig afdeksel (zoals voor gerechten) , konden we meerdere opstellingen realiseren.

20140206-opstelling

Na wat uitleg over hoe je camera en flitser in te stellen, en wat trial-and-error zoekwerk, konden we al snel enkele mooie resultaten behalen.

Druppelberg Platte kroon
Druppel mitrailleur Geel-blauwe kroon

Spijtig genoeg was er vanavond niet veel volk, maar we kunnen dit zeker nogmaals inrichten. Want gezien de resultaten die we behaalden smaakt dit naar nog !