Relaas 13/03/2014 – Het belang van backups, door Davy

Op donderdag 13 maart j.l., net geen ‘ongeluksdag’, bracht Davy ons het belang bij van een backup (of meerdere) te maken van tenminste onze foto’s, als er nog plaats over is, ook van onze andere documenten e.d.
Aanleiding hiervoor was een gebeurtenis enkele weken voordien waardoor Davy zich plots de titel “ervaringsdeskundige” mocht opspelden. Desondanks dat hij er zich uitgebreid mee bezig houdt, toch heeft dat het lot er niet van weerhouden om toe te slaan.

Gelukkig was het niet allemaal slecht nieuws, hij heeft veel van z’n data en zo kunnen redden, maar toch was het een goed moment om er de minder technisch aangelegde leden voor te waarschuwen.

Hij legde ons uitgebreid uit wat een echte backup is en gaf voorbeelden van wat niet een backup is. Hierbij bespreekte hij ook telkens de voor- en nadelen van de verschillende methodes.

Hij had zelfs ook voorbeelden mee van wat je als opslag media kan gebruiken, zoals CD’s, DVD’s, USB sticks, losse USB hard discs, tot zelfs een NAS systeem.

Al bij al werd het een heel interessante avond, waarbij we ook eens overliepen en bespraken welke methodes we zelf gebruikten tot voor deze avond.