Fotoclub ObjektiV viert tienjarig bestaan met Academische Zitting

Op 17 oktober 2007 werd de Bredense fotoclub ObjektiV door een tiental fotograferende vrienden boven de doopvont gehouden. Dit jaar, 10 jaar later, stond dan ook in het licht van dit jubileum met als hoogtepunt een Academische Zitting afgelopen zondag.

22538872_1045443975597355_859699364675956992_o

De creatieve vrijetijdsfotografen van ObjekiV kwamen daartoe samen met hun familieleden, vrienden en kennissen in de feestzaal van de zaak Après Shop op het Bredens shopping center. Ook een delegatie van het schepencollege en van de gemeente- en OCMW-raad hield eraan om op deze plechtige gebeurtenis aanwezig te zijn.

22467313_1045443515597401_8533711036439647735_o

DSC03569-2

Als eerste spreker mocht ObjektiV-secretaris Fred Delrue stichtend voorzitter Dominiek Van de Caveye het woord verlenen. Hij schetste in zijn toespraak het reilen en zeilen van de fotoclub in de voorbije tien jaar en dankte daarbij de gewezen en huidige clubleden en de bestuursleden in het bijzonder. Een woord van dank ging ook naar de partners van deze laatsten die bij speciale activiteiten en gebeurtenissen bijspringen.

DSC03575-2

De plechtige samenkomst was ook de unieke gelegenheid om de nieuwe muurkalender met foto’s van de clubleden te presenteren. Voorzitter Van de Caveye was dan ook niet weinig trots om zijn stokpaardje voor 2018 voor te stellen. Meteen werden er al enkele exemplaren aan de man gebracht. Wie zo’n kalender wenst aan te kopen aan € 8,00 het stuk, kan steeds terecht bij één van de clubleden.

DSC03592-2

Na het nemen van de obligate groepsfoto werden de aanwezigen vergast op een gesmaakte Power Point-voorstelling, waarin 10 jaar werking van fotoclub ObjektiV werd geïllustreerd aan de hand van persknipsels, uitspraken, foto’s en andere documenten. Samensteller Fred Delrue mocht op het einde dan ook een verdiend applaus in ontvangst nemen.

DSC03584-2

Gastspreker van dienst was opnieuw criticus Luc Bruyninckx die in zijn welgekende bevlogen bewoordingen een unieke kijk gaf op foto’s en fotografie, waarbij hij parallellen trok naar de schilderkunst. Hij spoorde de leden van fotoclub ObjektiV aan om nieuwe paden te gaan verkennen en blijvend de evolutie van de kunst van de fotografie te volgen.

DSC03601-2

Burgemeester Steve Vandenberghe had de eer om het academisch gedeelte af te sluiten. Hij feliciteerde de jubilerende fotoclub met het 10-jarig bestaan en wenste de leden nog vele creatieve jaren toe. Hij nodigde ze alvast uit om het kwarteeuwig bestaan van de vereniging van amateurfotografen in het gemeentehuis te vieren.

Fotoclub ObjektiV zal echter reeds eerder opnieuw te gast zijn in het gemeentehuis, meer bepaald met de fototentoonstelling FOTO-EXPO 2018 die van 5 februari tot en met 10 maart a.s. gratis toegankelijk zal zijn. De vernissage van deze tentoonstelling met werken van de clubleden grijpt plaats op zaterdagnamiddag 3 februari a.s. om 16 uur.

Na het academisch gedeelte bood de fotoclub de aanwezigen een drink aan en mochten de genodigden die zich hadden ingeschreven aanschuiven voor een heerlijke barbecue. Met het zomerse zonneweer kon de feestdag voor de jubilerende vereniging dan ook niet stuk.

Foto’s : Marceau De Blecker en Nieuwsbredene