Meester-strobist Tom Museeuw te gast bij fotoclub ObjektiV

Op de clubbijeenkomst van donderdag 24 maart jl. was fotograaf Tom Museeuw, een meester in het strobisme, te gast bij fotoclub ObjektiV.

DSC03817Small

Op het internet lezen we : “Strobist is een term van fotograaf David Hobby en slaat op het gebruiken van handzame reportageflitsers op locatie, waar je anders met grote modellampen zou moeten zeulen. Het voornaamste concept van strobist fotografie is dat je de flitser van je camera haalt en het flitslicht in een hoek je model te laat bereiken, waardoor een natuurlijker en prettiger resultaat ontstaat.”

Tom Museeuw, die in buurtgemeente De Haan woont, is in de wereld van het strobisme een grote naam. Hij fotografeert voornamelijk op locatie voor modebladen. Daarbij maakt hij gebruik van een hele resem attributen zoals opzetflitsers (maar dan op statief en niet op het fototoestel), paraplus, reflectieschermen, zenders en ontvangers, enz. Daarmee speelt hij dan met zowel natuurlijk als met kunstlicht tot hij de perfecte combinatie van beide vindt, wat resulteert in perfect belichte foto’s.DSC03819Small

Afgelopen donderdagavond kwam hij dit alles demonstreren in het Fotokot, het clublokaal van de vereniging van creatieve vrijetijdsfotografen. Het werd een zeer interessante en leerrijke avond  voor de clubleden die zich willen verdiepen in belichtingstechnieken op locatie. Zij ontdekten tijdens deze gastsessie de voordelen van het gebruik van natuurlijk licht in combinatie met reflectie schermen of flitsers aan de hand van duidelijke voorbeelden.

Wie meer te weten wil komen over fotograaf-strobist Tom Museeuw surft naar http://www.fotofolio-photography.com .