Live Music fotograaf Franky Bruyneel te gast bij ObjektiV.

Op de clubbijeenkomst van de creatieve vrijetijdsfotografen van donderdagavond 18 mei jl. was live music fotograaf Franky Bruyneel gastspreker van dienst. Met het oog op de komende tweemaandelijkse clubwedstrijd “concertfotografie” wist het bestuur zo the right man on the right place te strikken.

FrankyBruyneel

Als muziekliefhebber in hart en nieren ging Franky reeds van jongs af aan naar concerten. Hij wilde er concrete herinneringen aan over houden en kwam zo tot het fotograferen van de optredende bands. Alhoewel hij geen opleiding heeft genoten, werd concertfotografie al vlug meer dan een persoonlijke passie. Op zijn naamkaartje kunnen we immers lezen dat Franky naast muziekfotograaf ook journalist en freelance medewerker is.

In het clublokaal van ObjektiV had hij het uitvoerig over de praktijk van het fotograferen van concerten en liet de leden zo een inkijk nemen in het jargon van dit specifieke fotowerk. Daarbij maakte hij gebruik van een uitgebreide reeks foto’s uit zijn rijkgevulde portfolio met muziekgrootheden van Bruce Springsteen over ACDC en Kizz tot Koen Wauters van Clouseau. Bij elke foto had Franky een verhaal in petto, wat de voordracht des te interessanter maakte.

Met deze opgedane kennis zullen de aanwezige ObjektiVelingen zeker tot uitstekende resultaten komen in de maanden juli en augustus a.s., maanden waarin de nieuwe tweemaandelijkse clubwedstrijd loopt met als opdracht “concertfotografie”.