Uitstap naar Gent

Datum
30/09/2023 --- 13:00 - 22:30


We nemen foto’s in de namiddag en avond, na zonsondergang rond 19u30

Gent is een prachtige stad in België met veel historische en architectonische hoogtepunten. Hieronder vindt u enkele suggesties voor fotografie hoogtepunten in Gent:

De Graslei en Korenlei zijn gelegen aan de oever van de Leie en zijn de meest gefotografeerde plekken in Gent. Hier kunt u historische panden en boten vinden die langs de kades liggen. Vooral ‘s avonds zijn deze kades prachtig verlicht en bieden ze een pittoresk uitzicht.

De Sint-Baafskathedraal is een prachtige gotische kathedraal met een rijke geschiedenis en prachtige architectuur. Het is de thuisbasis van het beroemde schilderij “Het Lam Gods” van de gebroeders van Eyck en biedt talloze fotomogelijkheden.

Het Belfort van Gent is een middeleeuwse toren in het centrum van de stad en biedt een prachtig uitzicht over Gent. Het is een van de drie torens in Gent en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is zeker de moeite waard om de 91 meter hoge toren te beklimmen voor het uitzicht en enkele mooie foto’s te maken.

Het Gravensteen is een middeleeuws kasteel in het centrum van Gent en is een van de best bewaarde middeleeuwse kastelen in België. Het biedt een prachtig uitzicht over de stad en is een geweldige locatie voor het maken van foto’s.

Het Sint-Veerleplein is een rustig plein in het centrum van Gent met een prachtige fontein en historische panden rondom het plein. Het is een prachtige locatie voor het maken van foto’s, vooral tijdens de lente en zomer wanneer de bomen in bloei staan.

Patershol is een oud middeleeuws wijkje in het hart van Gent en biedt smalle straatjes en pittoreske huizen. Het is een geweldige locatie voor straatfotografie en het vastleggen van de sfeer van deze oude wijk.

Tags: