Foto-walk in de Bredense Belle-Epoque wijk

Op 30 juli verzamelden zich rond 20 uur aan het Turkeyenhof zo’n 15-tal geïnteresseerden voor een fotowandeling doorheen de Belle-Epoquewijk in Bredene. Het was gids Joseph Stroobant die de deelnemers verwelkomde en in een gesmaakte inleiding de woelige geschiedenis van deze unieke wijk schetste. Het verwonderde de toehoorders niet dat beide wereldoorlogen een enorme impact hadden op de evolutie van deze omgeving.

2015_07_30_wandeling

Door rustige straten, langs statige villa’s, soms aangesproken door lokale bewoners trok de groep verder naar de duinen om er een adembenemend zicht te krijgen op het uitgestrekte strand van Bredene om dan via Hendrik Consciencelaan, de Prinses Marie-Josélaan en de Zegelaan terug te keren naar het Heemkundig museum Turkeyenhof.
Ook daar werd de geschiedenis van het gebouw in detail besproken. Het spreekt vanzelf dat de fotografen naar huis trokken met veel te bewerken foto’s.

Binnenkort zullen de beste werken voorgesteld worden op één van de donderdagavond bijeenkomsten.