Verrassende fotografietest

Voorbije donderdag 20 augustus bespraken de aanwezige leden van onze fotoclub aan de hand van een PowerPoint-voorstelling “PPI en DPI in de praktijk”. Enkele weken geleden had Marc al een aanzet gegeven door de theorie te belichten om aldus het verschil te maken tussen pixels en dots. Nu was het de beurt aan Davy om de praktijk te bespreken.

2015_08_20_fotografietest

Dat dit onderwerp door de leden gesmaakt werd, bleek uit de verschillende discussies die tijdens en na de voorstelling ontsponnen. Het werd een zeer interessante avond waaraan binnenkort nog een verlengstuk zal gebreid worden in de vorm van een praktijkavond.

Maar de verrassing van de avond kwam met de laatste slide van de presentatie toen alle aanwezigen een vragenlijst voorgeschoteld kregen om hun kennis van dit onderwerp te testen, een ware fotografietest. Na verbetering van de antwoorden en de bespreking ervan werd de uitslag bekend gemaakt. Het was kandidaat-lid Peter die de hoogste score behaalde. Van een entrée gesproken.

Peter werd hartelijk gefeliciteerd en mocht uit de handen van de voorzitter een fles Cava als prijs ontvangen.