Fotoclub ObjektiV naar de “fore”

Donderdagavond 22 oktober jl. was het voor de leden van de Bredense fotoclub ObjektiV verzamelen blazen op het plein voor het Oostends station. Die avond was er geen clubbijeenkomst in het clublokaal gepland, maar was de Oostendse Oktoberfoor het doel van de creatieve vrijetijdsfotografen.

Enkelen onder hen konden echter niet wachten om reeds op het stationsplein camera en statief boven te halen. De fietsstallingen vormden immers een ideale compositie om beelden te schieten voor de tweemaandelijkse clubwedstrijd “symmetrie”. Ook de IJslandvaarder Amandine die in het kader van Wonderzee speciaal was aangekleed en verlicht, ontsnapte niet aan de lenzen van de ObjektiVelingen.

Dan naar de drie locaties waar de Oostendse kermis was opgesteld om er foto’s te gaan nemen, maar het viel wat tegen. Inderdaad, heel wat attracties waren ofwel reeds gesloten ofwel waren er onvoldoende gegadigden om de feeëriek verlichtte molens en dito kermiskramen te laten draaien.

2015-10-22

Hoe dan ook, de Bredense vrijetijdsfotografen lieten het niet aan hun hart komen en wisten toch hun fotografische kennis en ervaring bod te vieren op de Oktoberfoor. Nachtfotografie, beweging in de foto’s, foto’s voor HDR-bewerking en andere fotografische mogelijkheden werden ruimschoots toegepast en uitgetest in dit unieke kader.