Fred scoort opnieuw in tweemaandelijkse clubwedstrijd

Gedurende de maanden september en oktober liep er in de schoot van fotoclub ObjektiV opnieuw een tweemaandelijkse fotowedstrijd met dit maal als thema “symmetrie in de fotografie”.

Het is bijna een doodzonde in de compositieleer van fotografie : het onderwerp in het midden. Compositie is -na het gebruik van licht- het belangrijkste onderdeel om een foto tot een goede foto te maken. Maar wat nu als het onderwerp perfect symmetrisch is ? Kan het dan ineens wel ? Dat was precies de uitdaging waarvoor de clubleden stonden met deze nieuwe clubchallenge.

2015-10-29a

Tijdens de clubbijeenkomst van donderdag 29 oktober jl. presenteerde voorzitter Dominiek de ingezonden foto’s. Een twintigtal fotografische beelden, de ene al wat meer symmetrisch dan de andere, werden aan de deskundigheid van de jury onderworpen. Zoals steeds bestond deze uit de aanwezige leden van de fotoclub.

2015-10-29b

Het was opnieuw clubsecretaris Fred die met de pluimen ging lopen. Daar waar hij bij de vorige clubwedstrijd “Toeristisch Bredene” had gescoord met een foto genomen op het Afro C Festival, waren het nu zijn uitzonderlijk symmetrische treinstellen in het station van het Portugese Porto die de meerderheid van de juryleden konden bekoren. Een foto van bestuurslid Norbert en een van clubvoorzitter Dominiek eindigden op de tweede plaats.

Fred koos als prijs een afdruk van zijn werk en zal deze tentoonstellen op de komende FOTO EXPO 2016 vanaf 16 januari a.s. in het Bredens gemeentehuis. Meer trouwens over deze grote jaarlijkse expositie van fotoclub ObjektiV in een volgend stuk.

Meteen werd ook het thema van de volgende fotowedstrijd gelanceerd : “beweging in de fotografie”. Deze nieuwe clubchallenge loopt gedurende de maanden november en december 2015. Opnieuw kunnen de leden maximaal drie foto’s insturen. De auteur van de winnende foto kan dan kiezen uit een USB-stick, een fles Cava of een afdruk van zijn of haar werk.