Interessante praktijkavond studiofotografie

Afgelopen donderdagavond was het verzamelen geblazen voor de clubleden van fotoclub ObjektiV voor een interessante praktijkavond omtrent studiofotografie.

DSC08702

Fotograferen is “schrijven met licht”. Bij studiofotografie heb je volledige controle over alles wat er in je foto gebeurt. Dat geldt natuurlijk vooral voor het licht. In de studio kan je immers exact bepalen waar je al dan niet licht wil hebben.

DSC08690

Aan de hand van een aantal voorbeeldfoto’s werd dit visueel toegelicht. Vervolgens werd gebruikmakend van o.m. een lichtmeter en enkele softboxen het fotograferen in een studio in de praktijk uitgetest.

De aanwezige creatieve vrijetijdsfotografen vonden het een interessante clubavond, zeker als voorbereiding op de samenkomst van komende week, waarop Tom Museeuw toelichting zal geven omtrent strobisme.