“Schaduw(en)” : Johny weet het best hoe vork aan de steel zit

Op de clubbijeenkomst van donderdag 2 maart jl. werden de ingezonden foto’s gejureerd van de tweemaandelijkse clubwedstrijd die gedurende de maanden januari en februari jl. liep in de schoot van fotoclub ObjektiV. Clublid Johny wist daarbij het best hoe de vork aan de steel zat om de beste foto met schaduw te maken.

Johny Schaduw

Blijkbaar was het thema van deze tweemaandelijkse fotowedstrijd niet gemakkelijk, want slechts zes clubleden waagden hun kans met elk drie foto’s. Hoe dan ook, daarmee was aan de vooropgestelde criteria voldaan om de wedstrijd doorgang te laten vinden : minimum vijf deelnemende leden met maximaal drie foto’s elk, genomen in de periode waarin de wedstrijd liep.

Traditiegetrouw werd er tweemaal door de ingezonden foto’s “gefietst”, jargon van de clubvoorzitter, waarmee bedoeld wordt dat de reeks foto’s tweemaal werd vertoond op het 4K scherm van de fotoclub. Daarna volgde de eigenlijke jurering door de aanwezige clubleden bij wijze van handopsteking.

1

“De vork” van Johny

Daarbij wist clublid Johny de hoofdvogel af te schieten met een schaduwfoto van een vork, die zeven stemmen achter zich kreeg. Clubsecretaris Fred werd tweede met een foto van een eenzame fiets (5 stemmen), terwijl op de derde plaats de clubleden Werner V. en Luc (beiden met 4 stemmen) eindigden met een foto van respectievelijk een rij geparkeerde auto’s met wimpels en een ring in een boek die een schaduwhartje vormt.

2

“De eenzame fiets” van Fred

“De rij geparkeerde auto’s met wimpels” van Werner V.

objektiv_schaduw_2017 (3 van 3)

“De ring in een boek die een schaduwhartje vormt” van Luc

Winnaar Johny mocht uit handen van voorzitter Dominiek een welverdiende fles cava in ontvangst nemen. De clubleden hadden nog een speciale vermelding in petto voor clublid Wilfried die blijbaar noch tijd, noch moeite had gespaard om zijn schaduwcomposities op te zetten.

Inmiddels loopt alweer een nieuwe tweemaandelijkse clubwedstrijd bij ObjektiV. Dit maal is het thema vrij, maar dienen de foto’s in RAW-formaat ingestuurd te worden, dus onbewerkt zoals ze uit de camera komen.