Natuurfotograaf Jeffrey Van Daele te gast bij ObjektiV

Op de clubbijeenkomst van donderdag 13 april jl. mocht de Bredense fotoclub ObjektiV een gerenommeerde gastspreker verwelkomen. Natuurfotograaf Jeffrey Van Daele kwam er tekst en uitleg geven hoe hij foto’s bekijkt, bespreekt en beoordeelt.

JeffreyVandaele

Jeffrey Van Daele is een natuurfotograaf met een passie en grote bewondering voor alle natuurlijke schoonheid die ons omringt. Sinds 2010 is hij professioneel met fotografie bezig en kom je zijn werken in talloze publicaties tegen.

Het was clublid en vriend Marc N. die Jeffrey inleidde : “Naast zijn voorliefde voor macrofotografie en wildlife fotografie, fotografeert Jeffrey ook landschappen en abstracties. Hij gebruikt daarvoor Nikon camera’s met diverse lenzen. Naast het organiseren van workshops, lezingen en fotoreizen is Jeffrey reeds jaren een toegewijd leraar in de lessen natuurfotografie en Lightroom in het volwassenenonderwijs.”

Zonder meer dus een ideale gastspreker om de creatieve vrijetijdsfotografen te leren hoe foto’s te bekijken, te bespreken en te beoordelen. Jeffrey deed dat in het eerste deel van zijn leerrijke, boeiende en verrijkende uiteenzetting aan de hand van diverse foto’s (hij heeft het eerder over “beelden”) van zijn hand. Hij toonde de clubleden o.m. hoe hij van minder geslaagde foto’s toch nog tot prachtige resultaten komt door te croppen, te spelen met de witbalans of foto’s om te zetten tot zwart wit beelden.

Na de pauze was het de beurt aan de foto’s van de clubleden. Een vijftigtal beelden passeerden de revue. Eén voor één werden ze onderworpen aan de kritische, maar opbouwende beschouwingen van de gastspreker. Daarbij kwam meer dan eens het hoe, het waarom en het idee achter de foto’s aan bod. Ook de resultaten van de tweemaandelijkse clubwedstrijden werden bekeken en besproken. Hier vond Jeffrey dat de clubleden goed werk leveren en dat de gekozen onderwerpen wel leuk mochten genoemd worden.

De aanwezige creatieve vrijetijdsfotografen hebben zeker heel wat nuttige tips en tricks opgestoken tijdens de leerrijke, interessante en boeiende clubavond.

(Met dank voor het gebruik van de foto)