Tweemaandelijkse clubwedstrijd

Op de clubbijeenkomst van donderdagavond 11 januari 2018 werden de foto’s van de tweemaandelijkse wedstrijd gejureerd, gedurende de maanden november en december konden de creatieve vrijetijdsfotografen drie foto’s opladen voor het opgelegde thema “eten en drinken”.Winnaar

We mochten iets meer dan 20 inzendingen verwelkomen. Tevens was de wedstrijd een test voor ons nieuw jureringssysteem, de jury werd gevraagd gebruik te maken van een vijftal objectieve criteria om de kwaliteit van de ingezonden foto’s te beoordelen. Het was voor velen “even schrikken” om afscheid te moeten nemen van onze sinds vele jaren ingeburgerde “jurering bij handopsteking”.

Uit de commentaren achteraf konden we afleiden dat vooral het “anoniem jureren” en de “anonieme foto’s” gesmaakt werden, vooraf had voorzitter Dominiek met succes de foto’s hernoemd en door elkaar in een diashow gemonteerd, een kat vond er haar jongen niet meer in terug, een pak administratie erbij, en…  geslaagd.

WeVa-03-Olijfolie-tomaatje-kerry-rozemarijn-web2

“Tomaat, olijfolie en rozemarijn” van Werner V.

Laureaat van deze clubwedstrijd werd Werner V. met bovenstaande compositie. Derde werd uiteindelijk Luc met een sushi van zalm.

WeVa-01-Mandarijn-citroen-limoen-web

2de prijs “Limoen, mandarijn en citroen” van Werner V.

Sushi-van-zalm-web

“Sushi van zalm” van Luc.

Proficiat aan de winnaars en we zijn ondertussen reeds begonnen aan de volgende fotowedstrijd. Deze loopt gedurende januari – februari en heeft als thema “Shop-Front fotografie”. Ook voor de daarop volgende twee maanden heeft het clubbestuur het onderwerp reeds vastgelegd, het wordt “huisdieren”.