ObjektiV op fotosafari in Bredense Sas-wijk

Nadat fotoclub ObjektiV vorig jaar de Belle epoque-wijk in Bredene ging verkennen, gingen de creatieve vrijetijdsfotografen op donderdagavond 9 juni jl. op fotosafari in de wijk Sas-Slijkens. Opnieuw werd daarbij een beroep gedaan op een gids van de gemeentelijke toeristische dienst.

DSC09524

Gestart werd van op de parking van het gemeenschapscentrum aan de Prinses Elisabethlaan. Eerste halte werd de oude begraafplaats “Sas”. De vervallen funeraire kunst op deze dodenakker genereerde dan ook een eerste reeks historische foto’s, historisch daar deze begraafplaats wordt gesaneerd.

DSC09532Het even historisch sluizencomplex op de grens tussen Bredene en Oostende was de tweede stopplaats van de fotosafari. Meteen een unieke locatie waar de clubleden zich ten volle konden uitleven. Het oud gemeentehuis, de gebouwen van het Koninklijk Werk IBIS en het beeld van de IBIS-jongen op de Kop van ’t Sas werden dan ook vanuit verschillende posities op het gevoelig SD-kaartje vastgelegd.

DSC09770

De gegidste wandeling werd verder gezet langs de Noord-Ede, waar o.m. het in aanbouw zijnde woonproject Blauwe Parel van nabij kon worden beschouwd. Inmiddels was het uur dusdanig gevorderd, dat de ondergaande zon voor prachtige kleurrijke beelden zorgde van de Spuikom. Ook de vernieuwde Maertensbrug/Maertenssas op de Noord-Ede kreeg de nodige aandacht van de clubleden.

DSC09810Volgende haltes waren de Europaschool met de type­ren­de alle­go­ri­sche bas-re­liëfs van Jo Maes, die onderwerpen als industrie, handel, nij­ver­heid en on­der­wijsvak­ken voorstellen, en het August Plovieplein, genoemd naar de eerste socialistische burgemeester van Bredene, met het abstract kunstwerk op staak uit Cortenstaal.

Sas-wandelingVooraleer de fotowandelaars nog enkele typische straten van de Sas-wijk aandeden, werd de obligate groepsfoto genomen aan het beeldje van de Bredense verkeersmascotte ‘Breendje’. Op het M. Vanden Wegheplein werd stilgestaan bij de Sint-Jozefkerk en de aldaar uitgestalde drie stalen klokken, afkomstig van de gesloopte Saskerk.

De fotosafari werd na zowat twee en een half uur wandelen door de Bredense Sas-wijk beëindigd daar waar die van start was gegaan. De creatieve vrijetijdsfotografen trokken met een rijke verzameling beeldmateriaal tevreden huiswaarts. Zo kon fotoclub ObjektiV opnieuw een geslaagde activiteit op het rijke palmares van de vereniging bijschrijven.