Luc legt het mooiste landschap vast en wint clubwedstrijd.

Gedurende de voorbije maanden mei en juni trokken de creatieve vrijetijdsfotografen erop uit om her en der, dichtbij of verder af, landschappen op het gevoelig kaartje vast te leggen. De opdracht van de afgelopen tweemaandelijkse fotowedstrijd in de schoot van fotoclub ObjekiV was immers “Landschapsfotografie”.

Winnaar Luc Landschapsfotografie

Een dertigtal foto’s werden opgeladen op de Google Drive van de fotoclub, die tijdens de clubvergadering van donderdag 30 juni jl. aan het deskundig oordeel van de aanwezige clubleden werden onderworpen. Nadat de ingezonden foto’s tweemaal werden getoond, volgde met handopsteking de eigenlijke jurering. Gezien er talrijke mooie landschappen de revue passeerden, werd het een nek-aan-nek race tussen een aantal inzendingen, met ex aequo’s tot gevolg.

1

Het Vinne (Luc)

Het was uiteindelijk Luc die als primus uit de bus kwam met een breedbeeldfoto van het provinciaal natuurdomein Het Vinne. Hij mocht, naast de felicitaties van de collega’s vrijetijdsfotografen, als prijs een fles cava in ontvangst nemen uit de handen van clubvoorzitter Dominiek.

2

Strand van Oostende 1 (Fred)

Tweede werd clubsecretaris Fred met een zwart-wit foto van het strand van Oostende, richting Bredene, genomen van op de oostelijke strekdam. Met een soortgelijke foto mocht hij ook nog de derde plaats delen samen met clubgenoten Christine, die een -letterlijk en figuurlijk- schitterende strandfoto instuurde, en Marc met een foto van het idyllisch Grieks eiland Lesbos.

3A

Grieks eiland Lesbos (Marc)

3B

Strand van Oostende 2 (Fred)

3C

Strand van Bredene (Christine)

Intussen loopt reeds de nieuwe tweemaandelijkse clubwedstrijd met als thema “Vakantiefotografie”. Hopelijk wordt het hier of op de vakantiebestemming voor de clubleden mooi zomerweer om er opnieuw prachtige beelden vast te kunnen leggen.

De vrijetijdsfotografen van de Bredense fotoclub ObjektiV komen in juli nog twee keer samen in het clublokaal ’t Fotokot. Op de twee laatste donderdagavonden van juli en de twee eerste van augustus zijn er dan geen clubbijeenkomsten gepland.