Fred en Marceau zien het zwart/wit.

Tot eind oktober jl. konden de leden van fotoclub ObjektiV hun beste zwart-wit foto’s opladen naar de Google Drive van de vereniging van creatieve vrijetijdsfotografen. Tot dan liep immers de tweemaandelijkse clubwedstrijd “Zwart-wit fotografie”.

WinnaarFredZwartWitFotografie

Niet minder dan 31 foto’s werden ingezet voor één van de mogelijke prijzen, m.n. een fles cava, een afdruk van de foto in kwestie of een USB-stick. Clubvoorzitter Dominiek had alle foto’s grondig nagezien op hun geldigheid (genomen tijdens de maanden september en oktober 2016, tijdig opgeladen en maximaal drie foto’s per clublid), waarna de aanwezige leden zich konden uitspreken over de respectieve inzendingen.

Na tweemaal alle foto’s als diavoorstelling de revue te hebben zien passeren, werd er bij wijze van handopsteking gestemd. Zowat alle foto’s konden één of meerdere clubleden charmeren, met enkele foto’s als uitschieters.

Gezien deze beste inzendingen een gelijk aantal stemmen achter zich kregen, diende een nieuwe stemronde gehouden te worden. Daarbij bleven er drie laureaten over, waarvan twee foto’s van clubsecretaris Fred en één foto van clublid Marceau. Het uiteindelijk verdict plaatste de foto’s van Fred op plaatsen 1 en 2, terwijl deze van Marceau als nummer 3 werd geklasseerd.

FonteinGenua

1ste laureaat : Fontein aan de Piazza Raffaele De Ferrari in Genua

ElekticiteitsdradenMahon

2de laureaat : Elektriciteitsleidingen in Mahon op Menorca

Hierbij dient opgemerkt te worden dat het werk van Marceau een naaktfoto is van een model dat er uitdrukkelijk op stond dat de foto niet online werd gepubliceerd. Het bestuur van ObjektiV heeft dan ook met deze wens rekening gehouden en plaatst de foto niet op deze website.

Dubbele laureaat Fred mocht uit handen van voorzitter Dominiek een welverdiende fles cava in ontvangst nemen. Opvallend was het feit dat bij deze clubwedstrijd de drie gelauwerde foto’s telkens met een Sony-camera werden gemaakt.

Intussen blijven de ObjektiVelingen niet stilzitten, zowel letterlijk als figuurlijk bedoeld, want de nieuwe tweemaandelijkse clubwedstrijd loopt immers al en heeft als onderwerp “Straatfotografie”. Alvast heel veel succes voor alle deelnemende clubleden.