“Filmen met de DSLR” door Marc Baert

Op de clubbijeenkomst van afgelopen donderdag 24 november jl. hadden de creatieve vrijetijdsfotografen van ObjektiV Marc Baert te gast. Hij bracht er een leerrijke en begeesterende uiteenzetting over het “Filmen met de DSLR”.

DSC01144

Het was voorzitter Dominiek die de gastspreker mocht verwelkomen en reeds bij voorbaat bedankte namens de clubleden met een fles cava.

DSC01147

Aan de hand van een uitgebreide PowerPoint presentatie toonde Marc niet alleen de pro’s maar ook de cons van het filmen met een fotocamera aan. Hij liet de clubleden kennismaken met de specifieke terminologie van het filmen en gaf een vergelijking van de voorbereidingen en de werkwijze van een fotograaf ten opzichte van iemand die een film maakt.

Ongetwijfeld is het bij enkele clubleden beginnen kribbelen om zelf als cineast aan de slag te gaan met de DSLR.