Fred haalt goud met RAW-foto, Werner V. zilver en Dennis brons.

De Bredense fotoclub ObjektiV organiseert in de schoot van de vereniging om de twee maanden een fotowedstrijd. Bedoeling is dat de leden in de twee maanden dat de wedstrijd loopt maximaal drie foto’s insturen die dan door de ObjektiVelingen zelf worden gewikt en gewogen.

Winnaar Fred RAW-foto's

Gedurende de voorbije maanden maart en april was het thema van de fotowedstrijd “RAW-foto’s”. M.a.w. de foto’s dienden zo vanuit de camera ingezonden te worden, dus zonder enige nabewerking. Het onderwerp was vrij en dat leidde tot een reeks uiteenlopende foto’s die op de clubvergadering van afgelopen donderdagavond werd gejureerd.

Traditioneel werden de 23 ingezonden foto’s tweemaal vertoond op het 4K TV-scherm van de fotoclub. Daarna konden de aanwezige leden bij handopsteking hun voorkeur(en) laten blijken. Clubvoorzitter Dominiek fungeerde eens te meer als strenge, doch rechtvaardige jurysecretaris die met de nodige sympathie foto’s met een stem beloonde.

1-Fred

1ste : “Bijenhuisje” van Fred.

SONY DSC

2de : “Strandbar” van Werner V.

Opnieuw leidde de jurering echter tot een reeks foto’s met hetzelfde aantal punten, zodat er tot tweemaal toe tot een verdere selectie diende overgegaan te worden. Uiteinde was het clubsecretaris Fred die met het goud (een fles cava) aan de haal ging, terwijl de clubleden Werner V. en Dennis respectievelijk zilver en brons behaalden.

3-Dennis

3de : “Liefdesslot” van Dennis.

Inmiddels loopt reeds een nieuwe uitdaging voor de creatieve vrijetijdsfotografen gedurende de maanden mei en juni, m.n. “stilleven”. Het bestuur heeft ook al de thema’s vastgelegd voor de daarop volgende uitdagingen. In juli en augustus wordt het “concertfotografie” en in september en oktober “architectuur”.

Alvast heel veel succes aan alle deelnemende clubleden !!